Gimnazija Metković među najobjektivnijim školama u Hrvatskoj

Autor: na 27. siječnja 2020.

Prema podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja na stranici Školski e-Rudnik, Gimnazija Metković nalazi se među najobjektivnijim školama u Hrvatskoj.

Cilj analize podataka na Školskom e-rudniku, u kojemu su prikazani rezultati gimnazijskih programa, je koristiti analizu kao podlogu za informirano donošenje odluka o sustavu državne mature, razvoju vrednovanja i ocjenjivanja u školama.

Tako su, između ostalog, za školsku godinu 2017./2018. objavljeni i primjeri dobre podudarnosti ocjena između rezultata ispita A razine obaveznih predmeta na državnoj maturi te ocjena zaključenih učenicima na kraju školske godine, a u obzir su se uzimala odstupanja do 5%.

Gimnazija Metković je, prema rezultatima za matematiku, s odstupanjem od 3,55%, zauzela treće mjesto po objektivnosti u Hrvatskoj. Naime, prosjek gimnazijalaca na kraju školske godine bio je 3,52, dok je na državnoj maturi bio 3,4.

Prema rezultatima za hrvatski jezik, metkovska gimnazija po objektivnosti je, s odstupanjem od tek 1,67%, na osmom mjestu u Hrvatskoj. Prosječna ocjena u školskoj godini bila je 3,5, a na državnoj maturi 3,55.

S odstupanjem od samo 1,86%, Gimnazija Metković nalazi se na 19. mjestu za engleski jezik, s tim da je prosjek na kraju školske godine bio 4,04, a na državnoj maturi 4,11.

Također, prosječna ocjena na A razini za sve predmete bila je 3,71, što je iznad državnog prosjeka. Ukupna ocjena na B razini bila je 3,46, što je neznatno niže od prosječne ocjene u Hrvatskoj koja je u školskoj godini 2017./2018. iznosila 3,48.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik