Gimnazija diskusijom o europskom građanstvu i kršćanskoj solidarnosti obilježila “Dane oca Ante Gabrića”

Autor: na 27. veljače 2019.

U Gimnaziji Metković održan je prigodan program povodom „Dana oca Ante Gabrića“ u kojem su održane prezentacije i diskusija na temu „Europsko građanstvo i kršćanska solidarnost“.

Gimnazija je događaj organizirala kao Škola ambasador Europskog parlamenta, a u diskusiji su sudjelovali učenici, odnosno, ambasadori juniori Europskog parlamenta, predstavnici svih razreda gimnazije i članovi Franjevačke mladeži koji su govorili o tome kako promiču kršćansku solidarnost u Metkoviću.

Profesorica Branka Vladimir rekla je da program europskog građanstva ima puno toga zajedničkog sa kršćanskim solidarnošću.

„Kao Škola ambasador europskog parlamenta željeli bismo promicati europsko građanstvo koje je, po našem mišljenju, duboko utemeljeno u kršćanstvu i kršćanskoj solidarnosti. Tako smo spomenuli sve što europske institucije čine za pomoć zemljama u razvoju, za pomoć izbjeglicama. Spomenuli smo i Tvrtka Baruna, našeg isusovca koji je bio Europski građanin godine za pomoć izbjeglicama u isusovačkoj službi i mnoge takve primjere pomoću kojih su se učenici sami sjetili što zapravo znači biti europski građanin i promicati i živjeti kršćansku solidarnost“, rekla je Vladimir.

Gimnazijalci su se isječkom filma „Girđa korači“ prisjetili i životnog puta i ostavštine oca Ante Gabrića, a u sklopu „Dana oca Ante Gabrića“ Gimnazija provodi i humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za izgradnju škole oca Ante Gabrića u Indiji i organizirala je izložbu fotografija i učeničkih radova na temu manifestacije.

Prigodan program povodom „Dana oca Ante Gabrića“jučer je održala i Srednja škola Metković, a cilj manifestacije u kojoj do 28. veljače sudjeluju i druge metkovske škole, udruge, crkve te kulturne ustanove, je podsjećanje javnosti na doprinos koji je otac Ante dao Metkoviću, Hrvatskoj i svijetu, ponajviše humanitarnim djelovanjem u Indiji.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik