• Nekategorizirano

Gdje je zapelo s ministrima?

Autor: na 16. siječnja 2016.

 

Unatoč najavi Tomislava Karamarka i Bože Petrova da ćemo do kraja tjedna imati imena novih ministara, danas je petak, ministara nema, a ključni politički dvojac šuti. Mandatar Tihomir Orešković rekao je tek da se nada da će idući tjedan imati tim s kojim će voditi Hrvatsku. Najavio je i neke “svoje ljude”…

“Moramo početi raditi. Vrijeme je za rad”. Ali, nikako da krenu.

 

“Čuj, opet tu mogu reći prije nego sam krenuo za Kitzbuehl imao sam mnogo sastanaka i opet ću ih imati”… Sastanci, sastanci, a od imena ništa. Od izbora je prošlo gotovo dva i pol mjeseca, a Tihomir Orešković mandat je dobio prije 23 dana. No sve što zasad ima je – veto.

 

“Ja imam svoj, kao šo znate, veto i ukoliko mislim da ta osoba nije prava osoba ja ću vrlo jasno komunicirati svoj stav. Idemo dalje…”Ključni partneri bit će mu ministri gospodarstva i financija. I dok se na mjestu ministra financija vide HSLS-ov strateg Josip Budimir i HDZ-ovci Tomislav Ćorić i Goran Marić, glavni je kandidat za ministra gospodarstva, a ujedno i potpredsjednika Vlade MOST-ov Ivan Lovrinović.

Lovrinović je jučer najavio rezanja od 10 milijarda kuna i intervenciju u drugi mirovinski stup. Orešković je danas izričito rekao da je protiv bolnih rezova i da ulaganje građana u mirovine ne bi dirao. Rekao je i da će dati neka svoja imena upravo u ovim ključnim sektorima. U ostalima, MOST bi trebao dobiti ministra pravosuđa, uprave i poljoprivrede. Tu su gotovo jedini kandidati Juro Martinović, Robert Podoljnjak i Ružica Vukovac. Sigurni HDZ-ovci su Miro Kovač u ministarstvu vanjskih poslova, Ante Čorušić za zdravstvo. Najviše je spora oko MUP-a. Ministarstvo je MOST-ovo no ime kandidata nikako ne izlazi van. Spor je i oko broja potpredsjednika te uloge HSSovog predsjednika Branka Hrga koji dobiva fotelju bez konkretnog zaduženja.

 

“U procesu sam. Non stop radim. Pa ćemo idući tjedan, nadam se, imena neka početi čuti”.Ukupno je 60 kandidata Domoljubne koalicije i MOST-a, a njih 23-oje bit će novi ministri i potpredsjednici Vlade. Ako ne prije, imena ćemo znati barem u petak kad je sazvana saborska sjednica.

 

Izvor: Media Servis

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik