Frama Metković pobjednica “Framasonga 2018.”

Autor: na 8. prosinca 2018.

Na „Framasongu 2018.“, festivalu duhovne glazbe koji se sinoć održao u Gradskom kulturnom središtu pobjedu je u ime Frame Metković odnijela Iva Tomić.

Festival je već drugu godinu za redom organizirala metkovska franjevačka mladež, a natjecali su se predstavnici Frama iz iz Drniša, Metkovića, Sinja, Splita te iz Gradnića u Bosni i Hercegovini. Kao gosti festivala nastupali su Ivan Vidović, Zbor „Mihovil“ i fra Marin Karačić, a program su vodili Marta Gabrić i Marin Talajić. U izboru pobjednika glasovali su i mnogobrojna publika i žiri koji se sastojao od predstavnika bratstava koja su se natjecala, a Frama Metković osvojila je 45 bodova.

Iva Tomić, inače učenica Gimnazije Metković, kaže da je za nju pjesma s kojom se natjecala od velikog značaja:

„Nastupala sam s pjesmom ‘Dubine’. Obožavam tu pjesmu i s tom pjesmom sam zapravo i ušla u cijeli taj svijet duhovne glazbe, a što se tiče pobjede osjećam se lijepo.“

Pobjednica je za nagradu dobila pehar koji je svojim 3D printerom izradila grupa učenika „Acervatio“ iz Gimnazije Metković koja je bila zadužena i za tehnički dio festivala.

Predsjednik Frame Metković Luka Grgić rekao je da je natjecanje bilo napeto:

„Prvo i zadnje mjesto razlikuju se u samo osam bodova, a drugoplasirani Sinj imao ih je 44. Bilo je dosta napeto i u backstageu jer smo imali scenski napredne nastupe i sve smo sami morali pamtiti i znati u kojoj sekundi što napraviti, ali uspjeli smo. Nije bilo grešaka, a publika je, rekao bih po aplauzu, zadovoljna i pobjednikom i cijelim festivalom“, rekao je Grgić.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik