Filip Kežić i Petra Rebac sa Dubrovačkim simfonijskim orkestrom u Kneževom dvoru

Autor: na 16. svibnja 2016.

Program proslave Dana Dubrovačko-neretvanske županije završio je svečanim koncertom Dubrovačkog simfonijskog orkestra i mladih solista Filipa Kežića, Petre Rebac, Ane Njirić i Paule Jandrušić, pod ravnanjem maestra Christopha Campestinija.

Riječ je o tradicionalnom koncertu na kojem se dubrovačkim simfoničarima pridružuju najuspješniji učenici glazbenih škola sa područja Dubrovačko-neretvanske županije. Na ovogodišnjem koncertu kao solisti nastupile su pijanistice Ana Njirić i Paula Jandrušić iz Dubrovnika, te saksofonisti Filip Kežić i Petra Rebac učenici OGŠ Metković, koja već niz godina ima svoje predstavnike na ovom koncertu. Petri, učenici 3. razreda osnovne glazbene škole ovo je prvi nastup sa orkestrom i jedno novo veliko iskustvo, dok je Filipu ovo već četvrti nastup sa Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Filip i Petra u klasi su nastavnice Erne Čizmić Rebić.

Ovakvi koncerti prilika su mladim glazbenicima da pokažu svoj talent pred brojnom publikom, a isto tako i poticaj da nastave vrijedno raditi i vježbati.

Foto: dulist.hr

Foto: dulist.hr

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik