EUROPE DIRECT organizirao eko akciju čišćenja Ušća Neretve

Autor: na 24. studenoga 2021.

Dana 23. studenog, na Ušću Neretve održana je eko akcija čišćenja u organizaciji EUROPE DIRECT-a Dubrovačko-neretvanske županije, u sklopu Svjetskog dana djece koji se obilježava u studenom.

Tom prilikom, učenici Srednje poljoprivredne i tehničke škole u Opuzenu, uz ravnateljicu Danijelu Primorac, sudjelovali su u kratkim edukacijama te prikupljanju otpada. Akciji čišćenja prisustvovale su i predstavnice Regionalne agencije DUNEA: Antonija Odak, Ana Dragobratović, Petra Popović, Iva Pozniak i Pavica Peruško. Uz njih, bile su i Ana Tutavac iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije te Iva Rajković Alendar iz udruge Biom.

Učenicima je prilikom dolaska na eko akciju održana kratka edukacija o Ušću Neretve te o nultoj stopi onečišćenja kao jednom od ciljeva Europske komisije unutar Europskog zelenog plana. Osim toga, bilo je riječi i o COASTING PLUS projektu, odnosno o njegovoj povezanosti s problemom onečišćenja otpadom te o problematici onečišćenja mora mikroplastikom.

Po završetku prikupljanja otpada, djelatnici Čistoće Opuzen uklonili su vreće s otpadom koje su se potom adekvatno zbrinule tj. odvezle na odlagalište otpada, a marljivi učenici okušali su se u promatranju ptica uz dalekozore i stručno vodstvo.

Održana eko akcija samo je dio aktivnosti koje se provode kroz razne projekte u županiji te se  predstavljaju u sklopu  manifestacije „Dani otvorenih vrata EU projekata“ u kojoj sudjeluju institucije Dubrovačko-neretvanske županije i DUNEA.

 

 

 


Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik