Obavijest vjerovnicima ”Vinarije Vrgorka”

Autor: na 24. studenoga 2021.

OBAVIJEST VJEROVNICIMA ”VINARIJE VRGORKA”

U pripremi je novi stečajni plan ”Vinarije Vrgroka”, kako bi se mogla prodati zainteresiranom investitoru, zagrebačkoj tvrtki “3E Turizam”, koja je za pogone i pripadajuće nekretnine spremna platiti oko četiri milijuna kuna.

Stečajna upraviteljica Ivanka Sušić pozvala je sve vjerovnike da u petak, 26. studenog, od 9 do 12 sati dođu u pogon vinarije u Otrić Seocima ako žele glasati za predloženi stečajni plan vinarije koji je objavljen na mrežnim stranicama Trgovačkog suda u Splitu.

Kako je istaknuto, izradom i provođenjem stečajnog plana želi se namiriti vjerovnike u obliku i na način koji nije nepovoljniji od eventualnog namirenja prema redovnom modelu okončanja stečajnog postupka nad jednim od dijelova nekada uspješnog vrgorskoga gospodarstva.

Također se planira i nastavak poslovanja stečajnog dužnika na profitabilnim osnovama, uz ostavljanje sveukupne imovine stečajnom dužniku, opterećene založnim pravima, te uz pokretanje novih djelatnosti te pokretanje investicijskih ulaganja za obavljanje djelatnosti u području poljoprivredne proizvodnje – uzgoja i prerade grožđa i vina.

Vlasnik tvrtke Ante Zloić, rodom je iz Pojezerja s 30-godišnjim poduzetničkim iskustvom iz Hrvatske i Njemačke na području građevinskog inženjeringa, projektiranja, te zastupanja i konzaltinga.

Već je pokrenuo poslovne aktivnosti u Pojezerju gdje je ove jeseni otkupljivao tržišne viškove grožđa u pogonima ”Vinarije Vrgorka”. Riječ je o nesvakidašnjoj poslovnoj inicijativi, jer se nije radilo o klasičnom otkupu grožđa već o svojevrsnoj suradnji poduzetnika i lokalnih vinogradara koji su dali svoje grožđe na preradu u vino koju će voditi i organizirati “3E Turizam”.

Vinarija na području Pojezerja ima više od 250 hektara vinograda koji će se obnoviti za ponovnu proizvodnju. U planu je i zapošljavanje pedesetak radnika te veći broj sezonaca za rad u vinogradima.

 


Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik