DVD Metković okupio vatrogasnu mladež

Autor: na 12. studenoga 2018.

Kod doma Dobrovoljnog vatrogasnog društva Metković, jučer je održan prvi sastanak vatrogasne mladeži.

Pedesetak mladih vatrogasaca imalo je priliku upoznati se s vatrogasnom opremom, dok će na sljedećim vježbama učiti kako vezati konope, preskakati prepreke, gađati mete vodom, razvlačiti vatrogasne cijevi, prolaziti kroz tunel te će sudjelovati u vatrogasnoj štafeti i drugim aktivnostima, dok će oni najuspješniji među njima moći sudjelovati na natjecanjima vatrogasne mladeži u Hrvatskoj.

Zapovjednik DVD-a Metković Goran Medak rekao je da će oni najuspješniji među mladim vatrogascima moći sudjelovati na natjecanjima vatrogasne mladeži u Hrvatskoj.

„Vrlo smo zadovoljni odazivom. Među nama je dosta voditelja mladeži i tu su i naše četiri vatrogaskinje. Radimo na volonterskoj bazi i želimo dignuti DVD Metković i poraditi na imidžu vatrogastva. Djeca imaju poseban program po kojem će raditi, od samog natjecanja do edukacije kako djelovati u određenim situacijama, tako da mi djelujemo i preventivno. Možemo reći i da smo jedini u Dubrovačko-nerevanskoj županiji koji trenutno imamo mladež“, rekao je Medak.

DVD Metković je poligon na kojem djeca vježbaju dobio od Hrvatske vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije. Vrijedan je oko 50 tisuća kuna i  ukupno je dug 80 metara.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik