Duje Mihaljević- mlada sportska nada

Autor: na 14. srpnja 2017.

 

„Ispočetka sam želio trenirati nogomet, ali mama mi je rekla da loptu uvijek mogu šutati oko kuće s prijateljima. Nakon toga mi je tata preporučio karate i mislim da mi je dobro preporučio jer sam taj sport baš zavolio“, rekao nam je na početku razgovora, 9- godišnji Duje Mihaljević.

Od tatinog poticaja da se bavi karateom prošlo je tek dvije godine, a Duje je već postao najuspješnija mlada nada sporta u Dubrovačko- neretvanskoj županiji.

Veliko priznanje Zajednice športa Dubrovačko-Neretvanske županije preuzeo je  na svečanoj dodjeli nagrada najuspješnijih sportašima te se tako, našao među 10 županijskih sportskih laureata za 2016. godinu.

Dosad 15 osvojenih medalja

Osvojio je već  15 medalja, od čega ih je 6 zlatnih. Samo tijekom protekloga vremena, u 2017. godini osvojio je ukupno 3 zlata, 2 srebra i 2 bronce, a za istaknuti su i dvije brončane medalje na državnom prvenstvu Hrvatske u Ivankovu. Iako je njemu svaka osvojena medalja posebnoga sjaja, ističe kako uspjeh ne dolazi sam od sebe.

„Član sam Karate kluba Metković i zaista naporno treniramo. Inače su treninzi 3 puta tjedno, ali kad se pripremamo za veliko natjecanje, tada su treninzi svakodnevno. Prvo moje natjecanje bilo je u katama u Pločama, a od tada sam sudjelovao na velikom broju međunarodnih i domaćih natjecanja, od kojih bih, kao najdraže, izdvojio državno prvenstvo u Vinkovcima“, kazao je Duje te dodao kako sport nije samo treniranje, već i zabava koja mu omogućava brojna putovanja i upoznavanje novih prijatelja

Mlada sportska nada odličan je učenik Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića i veliki zaljubljenik u glazbu. Zasad od instrumenata svira gitaru, a pjeva i nastupa i sa školskim zborom. Sve obveze oduzimaju mu mnogo slobodnog vremena, ali ističe, kako uz podršku obitelji, sve uspijeva uskladiti.

Poziv u reprezentaciju

Rezultat njegovog dosadašnjeg  rada bio je poziv da nastupi za reprezentaciju Hrvatske u mlađim uzrastima na Balkanskom prvenstvu koje je održano u Istanbulu u Turskoj. Nažalost, zbog nedostatka financijskih sredstava i obaveza trenera, Duje u Istanbul ipak nije otišao.

„Najveći problem bila su financijska sredstva kojih je u klubu nedostajalo. Ali nema veze. Ja sam zadovoljan svojim dosadašnjim uspjehom i vjerujem da će bit još poziva u budućnosti, jer sa karateom ću se još dugo baviti“, ističe Duje.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik