Dubrovačko-neretvanska županija raspisala nove natječaje za stipendiranje učenika i studenata

Autor: na 4. studenoga 2019.

Dubrovačko-neretvanka županija je i ove godine objavila natječaj za stipendiranje darovitih učenika i studenata i natječaj za stipendiranje učenika i studenata koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Za 2019./2020. školsku/akademsku godinu dodijelit će se 6 stipendija za darovite učenike, 12 za darovite studente, 12 stipendija za učenike koji se obrazuju za deficitarana zanimanja i 14 za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

Po jednu stipendiju će tako Županija dati za agroturističkog tehničara, konobara, magistra medicinske biokemije, magistra edukacijske rehabilitacije, magistra edukacije matematike i magistra edukacije kemije. Po deset stipendija Županija će, zbog potrebe za stručnim medicinskim kadrom, dati za zanimanje medicinske sestre i doktora medicine.

Zajedno sa stipendistima iz prethodnih godina koji su ostvarili pravo na nastavak primanja stipendije i u 2019./2020. školskoj/akademskoj godini, Županija će ukupno stipendirati čak 102 korisnika stipendije (11 više nego prošle godine) za što ukupno u svom Proračun izdvaja 852.000,00 kuna.

Stipendija se dodjeljuje za razdoblje od 10 mjeseci tijekom jedne školske, odnosno akademske godine i to u iznosu od 600,00 kuna mjesečno po učeniku i 1.000,00 kuna mjesečno po studentu. Pravo na nastavak primanja stipendije u idućoj godini ima svaki onaj daroviti učenik koji tekuću godinu završi s odličnim uspjehom i upiše se u iduću kao redovan učenik i svaki daroviti student koji tekuću godinu završi s prosjekom ocjena 4,3 i više i iduću upiše kao redovan student. Za učenike i studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja dovoljno je upisati se kao redovan učenik, tj. student da bi ostvarili pravo nastavka primanja stipendije u idućoj školskoj/akademskoj godini.

Natječaji su otvoreni od 2. do 15. studenog 2019. godine, a možete ih vidjeti ovdje:

Natječaj za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima za 2019./2020. školsku, odnosno akademsku godinu

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za 2019./2020. školsku/akademsku godinu


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik