Dr. Miljenko Ljubić: „Nemamo zaraženih u dolini Neretve, ali čekamo rezultate uzoraka poslanih na testiranje“

Autor: na 24. ožujka 2020.

 

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji, nema novih zaraženih koronavirusom, a čeka se 11 uzoraka poslanih na testiranje. Rečeno je to na konferenciji za medije županijskog stožera za civilnu zaštitu.

Od 22 ukupno zaraženih u ovome trenutku, niti jedan nije s područja doline Neretve. Voditelj Službe za epidemiologiju, Županijskog zavoda za Javno zdravstvo, dr. Miljenko Ljubić ističe kako je nekoliko uzoraka iz doline Neretve poslano na testiranje te se trenutno čekaju rezultati.

„Deset ih je iz Konavala, devet iz Dubrovnika, dvoje iz Župe Dubrovačke te jedan s Korčule. Na sreću, u dolini Neretve nemamo testom potvrđenih zaraženih, ali javljaju nam se sugrađani sa simptomima. Imamo nekoliko poslanih uzoraka iz doline Neretve, i čekamo rezultate. Teško je pratiti situaciju vezanu za broj osoba u samoizolaciji, jer podaci dolaze liječnicima obiteljske medicine. Ali ponavljam, svi oni kojima je izdano rješenje, moraju se držati samoizolacije“, kazao je voditelj Službe za epidemiologiju, Županijskog zavoda za Javno zdravstvo, dr. Miljenko Ljubić

Prema podacima Stožera za civilnu zaštitu, u Dubrovačko- neretvanskoj županiji devet je zaraženih muškaraca, a 13 žena. Najmlađa osoba ima 24 godine, a najstarija 73. Prosječna dob zaraženih je 50 godina. Zabilježena su i tri nova slučaja kršenja samoizolacije.

 

Označena kao

Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *



Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik