Dr. Marijo Bekić: „Ispričavam se zbog nesporazuma u slučaju pacijentice iz Metkovića“

Autor: na 1. travnja 2020.

 

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik, dr. Marijo Bekić komentirao je slučaj Metkovke koja je jučer, zbog sumnje na zarazu koronavirusom poslana na testiranje u Dubrovnik.

„Koristim priliku i u ime Ustanove se ispričavam zbog nesporazuma do kojega je došlo jučer. Imali smo slučaj pacijentice iz Metkovića koja je jučer došla u OB Dubrovnik zbog uzimanja uzorka za testiranje na koronavirus, nije bio propust, ali bio je recimo nesporazum. Pacijentica nije bila životno ugrožena te nije bilo indikacije za uzimanje uzorka.  Ona je jutros naručena i uzimanje uzorka je odrađeno u 7,30“, kazao je Bekić.

Inače, testiranje na koronavirus na području Županije, vrši se samo u Dubrovniku. Ravnatelj županijskog Zavoda za Javno zdravstvo, Mato Lakić je istaknuo kako se trenutno radi na edukaciji djelatnika, s ciljem obavljanja testiranja u domovima zdravlja na području županije.

Lakić je kazao kako će se u Dubrovniku uvesti i testiranje iz automobila, koje se već obavlja u Zagrebu.

„Radimo obuku za ‘drive in’ testiranje djelatnika Doma zdravlja Dubrovnik kako bismo taj način testiranja uveli i ovdje, a isto tako u pregovorima smo s domovima zdravlja Korčula i Metković. No, za to trebaju određeni uvjeti te edukacija djelatnika. Dubrovnik će vjerojatno prvi krenuti s tim“, kazao je Lakić.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik