Dr. Ljubić: „Ne možemo sa sigurnošću reći gdje se pacijent s Kule Norinske zarazio“

Autor: na 2. travnja 2020.

 

Potvrđena su prva dva slučaja zaraze koronavirusom u dolini Neretve.  U prvom slučaju, riječ je o starijoj muškoj osobi s područja Kule Norinske koja je u utorak došla u Dom zdravlja te hitno prevezena u Opću bolnicu Dubrovnik gdje je hospitalizirana.

U dubrovačkoj bolnici pacijentu je urađen CT pluća nakon čega se pristupilo i testiranju na virus COVID-19. Nalaz koji se jučer vratio iz Zagreba potvrdio je da je pacijent pozitivan.

„Pacijent s Kule Norinske je s težom kliničkom slikom i nalazi se na jedinici intenzivnog liječenja. Obrađeni su svi najbliži kontakti, a jedan dio rodbine je danas upućen na testiranje. Pratimo situaciju i vidjet ćemo kako će se situacija razvijati. Za sada ne možemo točno sa sigurnošću reći gdje se pacijent zarazio, s obzirom da je većinom boravio u svom okruženju i nije imao odlazaka niti puno kontakata. Moguće je da ga je zarazio netko od njegovih kontakata. Više će nam biti jasno kada dođu njihovi rezultati. Te nalaze očekujemo sutra“, istaknuo je voditelj epidemiološke službe Zavoda za Javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije dr. Miljenko Ljubić, danas u programu Radija Delta.

Drugi slučaj je mlađa muška osoba s područja Ploča.

„Pacijent iz Ploča je lakše kliničke slike. Nalazi se u dubrovačkoj bolnici. Njegovi kontakti su obrađeni i jedan dio će ići također na testiranje“, kazao je dr. Ljubić te dodao kako bi početkom idućeg tjedna moglo biti realizirano da se testiranje vrši u Metkoviću, s obzirom da je u tijeku edukacija djelatnika.

U Dubrovačko- neretvanskoj županiji trenutno su koronavirusom zaražene 43 osobe.

#ostanidomauzDeltu


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik