Dr. Ljubić: „Iz doline Neretve je za sada poslano 10- ak uzoraka na testiranje na koronavirus“

Autor: na 31. ožujka 2020.

 

U Dubrovačko- neretvanskoj županiji 5 je novih osoba zaraženo koronavirusom te ih je sada ukupno 39.  Zaraženi koronavirusom su s područja Konavala, Dubrovnika, Korčule i Trpnja, a još uvijek nema zabilježenih slučajeva u dolini Neretve.

Voditelj službe za epidemiologiju, Županijskog zavoda za Javno zdravstvo, dr. Miljenko Ljubić je istaknuo kako je do sada iz doline Neretve poslano 10- ak uzoraka na testiranje.

„Ne možemo točno reći koliko je uzoraka iz doline Neretve poslano, jer dio šaljemo mi, a dio liječnici obiteljske medicine, ali do sada je poslano 10- ak uzoraka. Za sada, nemamo niti jednog oboljelog.  Ukoliko se za nekoga pokaže da je pozitivan, daljnje liječenje ovisi o kliničkoj slici. Oni s težom kliničkom slikom ostat će u OB Dubrovnik, a ako je lakša slika, onda će biti kući u samoizolaciji“, kazao je dr. Ljubić te istaknuo kako će se testiranje na koronavirus ubrzo provoditi i u COVID 19 ordinaciji u Metkoviću.

Od 5 novozaraženih u Županiji, četvero je iz iste obitelji iz Trpnja te su kontakti zaraženih iz Zračne luke Dubrovnik. Kako je istaknuto na konferenciji za medije županijskog Stožera za civilnu zaštitu, gotovo pola zaraženih od ukupnog broja su kontakti iz Zračne luke Dubrovnik.

Do ovoga trenutka na testiranje je poslano 258 uzoraka, a očekuju se rezultati za još 4 uzorka.

U Općoj bolnici Dubrovnik je hospitalizirano 10 pacijenata, a troje ih je, prema protokolu, poslano u Split. Oni su još u težem stanju, ali su stabilno.

U karanteni su i dalje dvije osobe, a u protekla 24 sata nije bilo kršenja mjere samoizolacije. Do sada je u Županiji zabilježeno 14 kršenja samoizolacije.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *



Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik