Domu zdravlja Metković novi Holter EKG-a

Autor: na 5. siječnja 2018.

 

U Domu zdravlja Metković,  u ordinaciji  internistice dr. Antonije Šušnjar-Pokrajac danas je instaliran novi uređaj, Holter EKG-a, vrijedan oko 40 tisuća kuna.

Riječ je o aparatu koji kroz 24 sata bilježi električne signale iz srca putem nekoliko elektroda pričvršćenih za prsni koš.

Doktorica Šušnjar-Pokrajac ističe da  će instaliranje novog uređaja pomoći u daljnjem radu  i skratiti liste čekanja pacijenata koji trebaju tu pretragu.

„Dobili smo novi uređaj koji nam mnogo znači i koji će nam olakšati daljnji rad. S obzirom da u Domu zdravlja imamo jedan ovakav uređaj, pacijenti su zbog dugih lista čekanja primorani ići u Dubrovnik ili Split.  Sada ćemo moći dvostruko više holtera odradit“, kazala je Šušnjar-Pokrajac.

Ovaj aparat prvi je u nizu nabavki opreme u sklopu programa prekogranične suradnje Interreg IPA Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

U sklopu ovog programa  u ovoj godini očekuje se nabavka još nekoliko aparata kao što su zubarska stolica, vozilo za palijativni tim, Rtg uređaj, ultrazvučni aparat i laser za fizikalnu terapiju.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik