Dom zdravlja Metković dobio transportni inkubator

Autor: na 28. svibnja 2019.

U Domu zdravlja Metković danas je predstavljen transportni inkubator – uređaj namijenjen hitnom prijevozu vitalno ugrožene novorođenčadi i dojenčadi do 6 kilograma težine.

Ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimac rekao je da je uređaj od velike važnosti za Dom zdravlja Metković.

„Inkubator, koji uz sebe ima i transkutani bilirubinometar i pulsni oksimetar, znatno će unaprijediti zdravstvenu zaštitu u Domu zdravlja u Metkoviću, a i šire. Od velike je pomoći za naše pedijatre, za naše ginekologe, kao i za hitnu službu. Nadamo da joj inkubator neće trebati, ali ako bude trebalo sudjelovati u transportu s njim, to će sigurno olakšati rad“, rekao je Štimac.

Ovaj uređaj od 200 tisuća kuna, najvrjedniji je dio nove medicinske opreme u metkovskome Domu zdravlja koju iz proračuna financira Grad Metković.

Naime, za poboljšanje kvalitete zdravstvene zaštite Grad Metković je izdvojio 500 tisuća kuna.

„Za Dom zdravlja dali smo 300 tisuća kuna, a 200 tisuća kuna Zavodu za hitnu medicinu za kupnju vozila hitne pomoći. Osim toga, Grad Metković izdvojit će sredstva za najam stana specijalistima biokemije, tako da sad naš laboratorij radi kao što je i prije radio. Sve su to mala sredstva, ali za Metković su velika. Međutim, ništa nije previše za zdravstvenu zaštitu naših sugrađana. Sljedeće godine ćemo za zdravstvenu zaštitu u proračunu izdvojiti još veći iznos“, rekao je Milan.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik