Dodijeljeni certifikati polaznicima Stručnog osposobljavanja za voditelja agroturističkog gospodarstva

Autor: na 20. veljače 2020.

 

U galeriji Gradskog kulturnog središta dodijeljeni su certifikati polaznicima Stručnog osposobljavanja za voditelja agroturističkog gospodarstva.

Ukupno 20 polaznika završilo je edukaciju u trajanju od 180 sati teorijske nastave te praktičnog rada na  agroturističkim gospodarstvima.

Certifikate su im dodijelili voditeljica projekta Martina Tomić, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Žižić, Ivan Žižić, pročelnica Općine Kula Norinska, Meri Doko te gradonačelnik Metkovića,  Dalibor Milan koji je istaknuo zadovoljstvo ovim projektom.

„Smatram  da će polaznicima ovaj zasluženi certifikat pomoći u pronalasku i osmišljavanju njihove buduće radne orijentacije. Drago mi je što Grad Metković, uz Općinu Kula Norinska sudjeluje u realizaciji ovakvih projekata.Već smo proveli i trenutno provodimo nekoliko sličnih projekata kojima je cilj stručno osposobiti ljude za određena i vrlo tražena zanimanja na tržištu rada. Svima se želim zahvaliti na sudjelovanju, posebice polaznicima te voditeljici projekta, Martini Tomić“, kazao je Milan.

Polaznici edukacije su, između ostaloga osposobljeni za planiranje i upravljanje agroturističkim gospodarstvom, organizaciju turističke ponude i promociju iste, proizvodnju i plasiranje tradicijskih proizvoda, provedbu administrativnog poslovanja, te za komunikaciju s ostalim zaposlenicima, partnerima te posjetiteljima agroturističkog gospodarstva.

„Ovo zanimanje je vrlo korisno, posebice na ovom području. Ovo je prva generacija osposobljena za voditelja agroturističkog gospodarstva i naučili su kombinirati gastro ponudu i ponudu smještaja. S obzirom da cijela dolina Neretve obiluje različitim proizvodima, vrlo je izgledno da će naši polaznici ostvariti uspjeh u skorašnjim godinama“, kazala je Tomić.

“Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve”

Stručno osposobljavanje za voditelja agroturističkog gospodarstva provedeno je u sklopu projekta „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“, kojeg u partnerstvu provode Grad Metković i Općina Kula Norinska.

Cilj mu je povećati zapošljivost i socijalnu koheziju pripadnika ranjivih skupina, potaknuti nezaposlene osobe na pronalazak posla te zapošljavanje minimalno 70 % sudionika projektnih aktivnosti u pet godina nakon završetka projekta.

Ukupna vrijednost projekta je 420 tisuća kuna, a financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik