• Nekategorizirano

Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kula Norinska dodijeljena nova oprema

Autor: na 27. srpnja 2016.

 

Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima, uručio je pojedinim vatrogasnim postrojbama s područja Dubrovačko-neretvanske županije novu opremu vrijednu oko 150 tisuća kuna.

Radi se interventnim vatrogasnim odjelima, vatrogasnim kacigama, čizmama, rukavicama, kombinezonima, dišnim aparatima te potopnoj pumpi korisnoj pri intervencijama prilikom bujičnih poplava. Od Neretvanskih vatrogasnih postrojbi, ovom prilikom opremu je dobilo samo vatrogasno društvo Kula Norinska.

Stjepan Simović, županijski vatrogasni inspektor, kaže:

„Europski projekt HOLISTIC nam je omogućio opremanje vatrogasnih snaga i evo u dolini Neretve opremljeno je DVD Kula Norinska koji djeluje na području općine Kule Norinske, ali i na području cijele doline Neretve, kao i naše županije. Dobio je deset zaštitnih odijela za gašenje šumskih požara koji su im bili prijeko potrebni za daljnje operativne zadaće i mislim da će im pomoći u daljnjem radu. Ovo je jedan dobar pokazatelj da se preko europskih projekata može dobiti još više vatrogasne opreme koja je jako potrebna u složenim i zahtjevnim intervencijama koje obavljaju vatrogasci.“

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik