Dnevna bolnica ipak u bivšoj zgradi Općinskog suda u Metkoviću

Autor: na 12. rujna 2017.

 

Ministar državne imovine, Goran Marić danas je obišao bivšu zgradu Općinskog suda u Metkoviću koja je jučer dodijeljena na korištenje Dubrovačko – neretvanskoj županiji.

U toj zgradi bit će smještena podružnica Opće bolnice Dubrovnik – Dnevna bolnica Metković – projekt vrijedan više od 26 milijuna kuna, kojemu je cilj unaprijediti zdravstvo u Županiji.

Buduća dnevna bolnica poboljšat će kvalitetu  sadržaja Doma zdravlja, u kojemu će pacijenti s ovoga područja moći dobiti terapiju zbog koje trenutno moraju odlaziti u Dubrovnik ili Split.

Nakon obilaska zgrade suda  ministar Marić je istaknuo kako je ovo dobra odluka jer veliki broj objekata u vlasništvu države propada a ovako će biti na korist građanima

„Sretan sam što smo pomogli ovom projektu, kojim se podiže razina sigurnosti građana i razina zdravstvene zaštite. Ovo je i dostizanje civilizacijskog standarda, jer građani Metkovića i okolice  su prometno odsječeni od svoje bolnice u Dubrovniku“, kazao je Marić.

U metkovsku dnevnu bolnicu dolazit će specijalisti iz Opće bolnice Dubrovnik, a ravnatelj Doma zdravlja Metković, Mihovil Štimac ističe kako bi se projekt trebao realizirati kroz dvije godine, za što su prvi koraci već napravljeni.

„Operativni tim je već bio u Zagrebu i dogovorio izradu idejnog rješenja i tehnološkog programa. Potrebno je vidjeti koji se sve medicinski sadržaji mogu uklopiti u zgradu te će se nakon toga pripremiti natječaj za izvođača radova“, kazao je Štimac.

Ovom prilikom, ministar Marić i gradonačelnik Metkovića, Dalibor Milan  potpisali su i ugovor o pravu građenja Reciklažnog dvorišta na odlagalištu otpada Dubravica. Projekt je to za koji će Grad Metković u skorije vrijeme aplicirati za sredstva iz EU fondova.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik