Djetinjstvo u ratnom skloništu

Autor: na 15. svibnja 2018.

 

„Trči! Ne čekaj me…“ naziv je knjige mlade hrvatske književnice Bojane Meandžije koja je sinoć predstavljena u Gradskoj knjižnici Metković.

U autobiografskom romanu autorica na realan i dokumentaristički način opisuje odrastanje u Karlovcu u skloništu za vrijeme Domovinskog rata.

U vrijeme dolaska u sklonište Bojana je imala 13 godina te je već prvi dan počela pisati tekstove koji su u konačnici pretvoreni u knjigu koja opisuje sve emocije koje mlada osoba može imati u toj situaciji.

„Željela sam ostaviti jedan spomenik mom djetinjstvu te djetinjstvu svih mojih prijatelja i nakon 25 godina, koliko je bilježnica stajala u ladici izašla je „vani“ i mogu je pustiti dalje na čitanje svoj djeci ovoga svijeta te i odraslima koji konačno mogu zaviriti u onu borbu koja se događala djeci tih dana“, kazala je autorica Bojana Meandžija dodavši kako je naslov izabrala jer je rečenica „Trči! Ne čekaj me…“ bila prvo što su joj roditelji doviknuli kad su morali napustiti svoj stan i otići u sklonište.

Predstavljanje knjige bilo je namijenjeno učenicima viših razreda osnovne škole te srednjoškolcima, a uz autoricu, ulomke iz knjige, čitali su Stipe Dominiković, Ante Vučković i Luka Prlić.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik