DEŠA informirala Metkovce o pravima žrtava i svjedoka kaznenih djela

Autor: na 23. studenoga 2018.

Nevladina organizacija DEŠA Dubrovnik danas je na Trgu kralja Tomislava informirala građane o pravima i položaju žrtava i svjedoka kaznenih djela.

Aktivnosti se već treću godinu provode u skopu nacionalnog projekta podrške žrtvama i svjedocima u suradnji s Ministarstvom pravosuđa. Ujedinjuje civilne udruge podrške na području cijele Hrvatske, a nositelj projekta je Ženska soba iz Zagreba.

Anđela Buntić iz Udruge DEŠA rekla je da udruga uglavnom radi sa žrtvama kaznenih djela i prekršaja obiteljskoga nasilja te da im pruža emocionalnu podršku, pratnju do suda, policije, državnih odvjetništva i centara za socijalnu skrb, kao i praktične i tehničke informacije o pravima i sudskom postupku.

„Prije svega, kad se dobije poziv o svjedočenju, dužnost je odazvati se pozivu. Mi sudionike procesa podučimo o njihovim pravima i dužnostima kao svjedoka u postupku ili kao žrtve različitih kaznenih djela. Kad nam se jave u udrugu, obično se radi o prestrašenim osobama, ne znaju što učiniti pa im mi dajemo savjet o tome kako dalje postupati i ostvariti svoja prava. S područja Metkovića imamo malo poziva pa stoga pozivam sve ljude kojima je potrebna pomoć ili informacija da nam se obrate“, rekla je Buntić.

Podrška Udruge DEŠA je besplatna i anonimna te joj se građani mogu obratiti na broj 020 311 625, putem e-maila zip@desa-dubrovnik.hr, a pomoć mogu dobiti i osobnim dolaskom u prostorije udruge u Dubrovniku.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik