• Nekategorizirano

Delta Neretve – park prirode?

Autor: na 9. kolovoza 2016.

 

Zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Mario Šiljeg u Metkoviću je s predstavnicima udruga i vijećnicima u Županijskoj skupštini Dubrovačko-neretvanske županije razgovarao o ponovnoj inicijativi za proglašenje Neretve parkom prirode.

Šiljeg je predstavio postupak proglašenja, te je naglasio kako je još 2007. godine izrađena stručna podloga za zaštitu delte rijeke Neretve u kategoriji parka prirode. Međutim, postupak je obustavljen jer su pojedini predstavnici lokalne zajednice izrazili negodovanje i otpor.

Zamjenik ministra ističe da područje delte Neretve, zbog bogatstva biljnog i životinjskog svijeta, zaslužuje svaki oblik efikasne zaštite. Na tom području nalazi se i pet posebnih rezervata, a cijela Delta Neretve je i Ramsarsko područje.

Naglasio je da je predstavnike lokalnih zajednica nužno upoznati s prednostima zaštite, u vidu razvoja specifičnih oblika gospodarskih djelatnosti i suživota čovjeka i prirode te kako  Ministarstvo podržava ovu inicijativu, kao i osnivanje javne ustanove za upravljanje tim područjem.

Delta Neretve - park prirode

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik