Danas štrajkaju i metkovske osnovne i srednje škole

Autor: na 10. listopada 2019.

Danas započinje štrajk u osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj, kojemu će se pridružiti učitelji i nastavnici iz škola na području Grada Metkovića.

Prvi put štrajk će biti proveden cirkularno, što znači da će danas štrajkati cijela Hrvatska, a zatim svaki dan po nekoliko županija dok se ne ispuni zahtjev sindikata o povećanju koeficijenta složenosti poslova.

Naime, u Vladi su odbacili njihov zahtjev za povećanje od 6,11%, ponudivši im 2% od 1. listopada te još 2% od 1. lipnja 2020.

Zbog štrajka zaposlenika bit će skraćeni nastavni sati u osnovnim školama Stjepana Radića i don Mihovila Pavlinovića.

Nastava za učenike A smjene u obje škole završava u 11 sati, a za učenike B smjene, započinje u 13 sati, a završava u 16 i 30.

Povratak za učenike putnike iz Osnovne škole Stjepana Radića bit će organiziran s Autobusnog kolodvora u 11 i 15 i 16 i 50, a za učenike Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića u 10 i 30, 11i 5 te 16 i 30.

Iz škola ističu kako će u skladu sa svojim mogućnostima osigurati primjereni odgojno-obrazovni rad s učenicima područnih škola te se pobrinuti za njihovu sigurnost do kraja nastavnog dana.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik