Dalibor Milan: „Sada je važno pojačati oprez i svijest da je virus prisutan“

Autor: na 2. travnja 2020.

 

Gradonačelnik Dalibor Milan komentirao je prve potvrđene slučajeve zaraze koronavirusom u dolini Neretve. Milan je kazao kako ne treba stvarati paniku, ali da sada svi stanovnici Metkovića i okolice moraju biti na posebnom oprezu.

„Nažalost, ova pandemija nije zaobišla ni nas. Općina Kula Norinska je naša okolica i stanovnici svakodnevno gravitiraju prema Gradu Metkoviću. Građani Metkovića su vrlo odgovorni, ali još ih jednom molim da dodatno pojačaju oprez i svijest da je virus prisutan. Moramo smanjiti socijalne kontakte te se pridržavati uputa Nacionalnog i gradskog stožera za civilnu zaštitu. Posebno apeliram na kronične bolesnike i ljude starije životne dobi. Svi skupa im moramo pomoći kako oni ne bi izlazili vani“, kazao je Milan jutros u emisiji radija Delta „Ostani doma s Deltom“.

Milan se zalaže i za obavljanje testiranja u Metkoviću.

„Zalažem se za obavljanje testiranja na koronavirus u Metkoviću. Na taj način bi se mogao testirati veći broj ljudi iz Metkovića i doline Neretve. Ne možemo dozvoliti da nam se ponovi slučaj kakav je bio prije nekoliko dana, kada je jedna naša sugrađanka išla dva puta na testiranje u Dubrovnik. Osobno je poznajem i znam da je odgovorna osoba, ali netko tko nije takav bi ukoliko je zaražen, mogao zarazu prenijeti na više ljudi. Također, svi liječnici koji šalju pacijente u Dubrovnik, mogu nazvati policiju te pacijenti mogu ići uz policijsku pratnju u Dubrovnik“, kazao je Milan.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik