Dalibor Milan: „Hvala svim građanima Metkovića!“

Autor: na 27. ožujka 2020.

 

Grad Metković donio je Mjere za ublažavanje posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa na području Grada.

Cilj mjera je pomoći građanima i likvidnosti poslovanja poduzetnika, a u program su uključene sve gradske tvrtke i ustanove.

Gradonačelnik Metkovića, Dalibor Milan istaknuo je neke od najvažniji mjera pomoći.

„Obveznici plaćanja komunalne naknade za poslovne prostore i građevinska zemljišta koja služe za obavljanje poslovne djelatnosti u potpunosti se oslobađaju plaćanja komunalne naknade za razdoblje od 1.4. do 30.6., osim za djelatnosti koje nisu pogođene pandemijom koronavirusa. Također, u istom razdoblju se odgađa plaćanje poreza za korištenje javnih površina za sve poslovne subjekte koji su pogođeni pandemijom te se oslobađa plaćanje zakupnine za korištenje poslovnih prostora u vlasništvu Grada. Neće se fakturirat potrošnja vode i naknade svim subjektima pogođenim pandemijom koronavirusa koji su spriječeni u obavljanju svojih poslova, a istima se neće ni naplaćivati odvoz miješanog i biorazgradivog otpada te korištenje usluga Metkom Interneta, do 30. lipnja.  Također, roditelji su oslobođeni plaćanja programa Dječjeg vrtića Metković, od dana 16. ožujka, do ponovne mogućnosti korištenja usluga vrtića“, istaknuo je Milan.

Milan je istaknuo kako će prenamijeniti i sredstva iz Programa potpore poduzetnicima u Pomoć poduzetnicima pogođenima pandemijom koronavirusa.

„Grad Metković će u rebalansu Proračuna za 2020. godinu, aktivnost koja se odnosi na potporu poduzetnicima u iznosu od 500.000,00 kn, prenamijeniti za novi program „Pomoć poduzetnicima u ublažavanju posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa COVID 19“, kojemu će se pridodati i sredstva za planirane kapitalne projekte koji se neće moći ostvariti. Odustat ćemo od nekih projekata, jer trenutno je važnije pomoći našim poduzetnicima“, ističe Milan.

Ovo je samo prvi Paket Mjera pomoći. Ovisno o razvoju situacije i naplati prihoda, iz Grada Metkovića su spremni i na smanjenje plaća u Gradskoj upravi te ustanovama i trgovačkim društvima u vlasništvu grada.

Milan je kazao kako se Metkovci ponašaju odgovorno i zahvalio im na tome.

„Jako sam zadovoljan ponašanjem građana koji poštuju sve Mjere. Obiđem Grad svaki dan i naš grad je prazan. Zahvalan sam im. Molim ih da zbog ozbiljnosti situacije, svoje društvene kontakte svedu na minimum jer samo tako ćemo moći spriječiti širenje virusa i što prije izaći iz ove situacije. Ljudi ostanite doma!“, poručio je Milan.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik