Crveni križ dijeli pakete najugroženijim građanima

Autor: na 19. lipnja 2017.

 

Gradsko društvo Crvenog križa Metković danas je započelo s drugom raspodjelom paketa građanima koji su korisnici minimalne novčane naknade s područja gradova Metkovića i Opuzena te općina Kula Norinska, Slivno, Zažablje i Pojezerje.

Paketi se dijele u okviru EU projekta „Humanitarni paket za Dalmaciju i Primorje“ na kojemu je Crveni križ Metković  jedan od 18 provedbenih partnera.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Metković, Nela Orlović je kazala kako je projekt usmjeren prema pomoći lokalnoj zajednici, na način da će se za 550 građana, kroz ovu godinu dostaviti 3 paketa hrane te po jedan paket higijenskih potrepština.

„To nisu obiteljski paketi. To je paket za jednu osobu. Dakle, koliko u kućanstvu ima osoba, korisnika minimalne novčane naknade Centra za socijalnu skrb, toliko to kućanstvo paketa dobiva. Paketi sadržavaju ulje, šećer, sol, brašno, tjesteninu, konzerve, nekoliko vrećica juhe. Zamolila bi sve građane da dođu po svoje pakete u prostorije Crvenog križa. Također molim načelnike da sugeriraju građanima da dođu po pakete.  Možda se čak i dogovorimo, pa pakete distribuiramo u njihove općine“, kazala je Orlović.

Projekt je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a financiran je iz Fonda europske pomoći za najugroženije. Gradsko društvo Crvenog križa Metković provest će ga u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb i svim jedinicama lokalne samouprave na području njihova djelovanja.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik