Čestitka gradonačelnika Milana povodom blagdana sv. Ilije i Dana Grada Metkovića

Autor: na 20. srpnja 2020.

 

Gradonačelnik Dalibor Milan uputio je čestitku sugrađanima povodom blagdana svetog Ilije i Dana Grada Metkovića.

“Drage Metkovke i dragi Metkovci!

Grad Metković tradicionalno obilježava svoj dan na blagdan svoga zaštitnika, svetoga Ilije. Naviknuli smo na svečano ozračje u čast našega grada: svečanu sjednicu Gradskoga vijeća Grada Metkovića s našim dragim uzvanicima i gostima, tradicionalni dernek, misno slavlje i veselo raspoloženje u cijelom gradu za sve nas koji smo na taj dan zaboravljali na sve svoje brige i pod istaknutim svečanim barjacima uživali u ljepoti blagdana koji nas poziva na zajedništvo i optimizam.

Međutim, ove smo se godine našli u vrlo ozbiljnoj situaciji kada pandemija korona virusa predstavlja opasnost za cijelo čovječanstvo, a u kojoj su naši životi promijenjeni iz korijena. Uslijed nemogućnosti okupljanja velikog broja ljudi i zbog pridržavanja svih epidemioloških mjera bili smo primorani reducirati našu proslavu, ali vjerujem da ćete se složiti sa mnom, da ovo vrijeme traži od nas odgovorno ponašanje, disciplinu i strpljenje.

Kao što smo u svim teškim situacijama naše povijesti pokazali neslomljivi duh i nadvladali sve nedaće, ponosan sam što smo i u ovoj situaciji pokazali da smo složni kada je najpotrebnije i da znamo biti najbolji, kada je najteže. Više nego ikada do sada svatko je od nas pozvan da vlastitim djelima pokaže koliko nam Metković znači i koliko nam je stalo do očuvanja najprije našega zdravlja, zatim radnih mjesta, a na kraju svih onih vrijednosti koje su utkane u naš identitet.

Grad Metković će poduzeti sve mogućnosti da služi dobrobiti svojih građana i da pomogne da iz ovog „grubog“ vremena izađemo sa što manje štetnih posljedica.

U svoje osobno ime, u ime svojih zamjenika, predsjednika Gradskoga vijeća, gradskih vijećnika i svih gradskih djelatnika upućujem srdačne čestitke ovogodišnjim laureatima koji će primiti javna priznanja Grada Metkovića, a svima vama čestitam Dan Grada Metkovića i blagdan sv. Ilije, našega zaštitnika. Neka vas njegov zagovor prati da svi vaši putovi, kojima trebate proći, budu čisti od svake nedaće.

Živjeli!”


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik