• Nekategorizirano

Celulit – kako na zelenu granu s njim

Autor: na 12. srpnja 2016.

Nema te osobe koja nije čula za celulit ili, još poznatije, „narančinu koru“. Posebnu borbu sa celulitom vode žene, jer je on jedan od najčešćih estetskih problema, naročito u proljetno i ljetno doba kada moguće neravnine skrivene pod kožom dolaze na vidjelo.

Ako smatrate da su te rupice na koži prvenstveno zdravstveni ili estetski problem, jedno je sigurno, u borbi protiv celulita bitan saveznik je prehrana koju ne može zamijeniti niti jedan kozmetički tretman.

Svi dobro znamo da celulit ne nastaje preko noći, nego je on posljedica nakupljanja toksičnih otpadnih tvari u tjelesnim tkivima zbog loše ishrane bogate rafiniranim i prerađenim namirnicama kao što su bijelo brašno, šećer, suhomesnati proizvodi i slično.

Ali upornošću i stvaranjem novih navika svakako se može ublažiti „narančina kora“. Uz izbor pravih namirnica poželjno je svakodnevno kretanje i masaža zbog poticanja cirkulacije. A namirnice koje bi svakako trebali uključiti u vaš jelovnik su: mahunarke, tamnozeleno povrće, agrumi i bobičasto voće, krastavac, celer, lubenica, meso siromašno masnoćama, te hranu jedite sa što manje soli, ali bogatu kalijem jer on pomaže rješavanju nakupljene vode u tijelu. Kako alkohol, grickalice i slatkiši sudjeluju u pojačavanju neželjenih rupica na tijelu, izbjegavajte ih ili smanjite njihovu konzumaciju na najmanju moguću mjeru.

I uz to sve fizička aktivnost je dobar lijek, kako za celulit, tako i za zdraviji život.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Pročitajte više

Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik