Bolan povratak s ljetovanja na posao

Autor: na 21. kolovoza 2017.

Krajem kolovoza većini završavaju godišnji odmori, i slijedi – bolan povratak na posao. Umjesto veseli i puni elana mnogi se vraćaju nezainteresirani, bezvoljni, tužni i nervozni. Nije to ništa čudno, to je depresija nakon godišnjeg odmora.

Kako to preživjeti?

Hladnije od skoka u najhladnije more je – nakon dana i dana isključenog mozga na plaži probuditi se i doći na – posao. Zrikavce, valove, vrisku i Despacito koji svira iz svakog kafića, zamjenjuje zvuk tipkovnice, a šarene kupaće kostime sivilo sakoa, odijela i košulja zakopčanih do grla.

Ako zbog toga osjećate depresiju, nezainteresiranost i tjeskobu – niste sami. Psiholozi se time ozbiljno bave već godinama, a uvriježio se čak i izraz Post vacation blues ili post godišnji blues. Zato povratak na posao, ističu stručnjaci, treba biti postepen.

Bilo bi dobro vratiti se barem dan ranije, izaći iz rutine, naviknuti se. Bilo bi dobro da se mogu prije povratka nekako  mentalno staviti na radnu atmosferu tako da se fokusiraju na neke pozitivne aspekte posla što je vrlo često teško, savjetuju stručnjaci.

Ponavljajte si mantru – posao donosi novac, novac egzistenciju, kolege su prijatelji, čekaju me vikendi…

Izvor: vijesti.hr

Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik