„Bog masakra“ Metkovskog amaterskog kazališta oduševio publiku

Autor: na 17. veljače 2019.

Sinoć su u Gradskom kulturnom središtu, pred brojnom publikom, glumci Metkovskog amaterskog kazališta premijerno izveli predstavu „Bog masakra“.

U ironijskoj komediji Yasmine Reza, koju je za metkovsku publiku režirala i prilagodila akademska glumica Jasna Jukić, glumili su Željka Bulić (Lili), Jure Talajić (Siniša), Marija Vuletić (Marta) i Marijo Kežić (Mišo). Ulogu šaptača imali su Jadranka Bulić i Dino Čolaković, dok je za svjetlo bio zadužen Miljenko Družijanić.

U predstavi se dva para roditelja sastaju nakon fizičkog sukoba njihovih sinova, a u nizu ozbiljnih i komičnih situacija, u kojima padaju sve socijalne maske, isplivaju sve negativne osobine i lažni moral te roditelji tako postaju djetinjastiji i nasilniji od vlastite djece.

Metkovska publika je predstavu popratila smijehom i pljeskom, a redateljica Jasna Jukić također je zadovoljna izvedbom.

„Na početku samog rada mijenjali smo dosta glumaca i svi su se uplašili teksta, ali ostali su oni najhrabriji. Jedino pitanje je bilo kako će to Metković prihvatiti. Tema je, kroz komične trenutke, vrlo ozbiljna, s tri-četiri kolosijeka radnji i razmišljanja o životu i brakovima, o Europi, o mobitelima i o svemu ostalome. Međutim, publika je to dobro prihvatila tako da sam jako zadovoljna“, rekla je Jukić.

„Bog masakra“ je bila i dvadeseta predstava u kojoj glumi Željka Bulić, što je bilo i simbolično proslavljeno tijekom domijenka nakon predstave.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik