Besplatno steknite pravo na uporabu znakova kvalitete HGK

Autor: na 28. rujna 2018.

Hrvatska gospodarska komora i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta raspisali su Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga „Znakovi kvalitete“.

Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima s ciljem dobivanja znakova kvalitete kojima će povećati tržišnu konkurentnost te pridonijeti povećanju prepoznatljivosti hrvatskih proizvoda, usluga i djelatnosti.

Projekte aktivnosti koje se odnose na ostvarivanje prava korištenja znakova kvalitete „Hrvatska kvaliteta“, „Izvorno hrvatsko“, „Tradicijski obrti“ i „Umjetnički obrti“ sufinancirat će se putem vaučera bespovratnim sredstvima. Minimalni iznos bespovratnih sredstava po projektu je 4 tisuće kuna, dok je najviši 75 tisuća kuna.

Projekti se sufinanciraju iz Europskog fonda za regionalni razvoj, putem operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., u ukupnoj vrijednosti od 7,5 milijuna kuna.

Proces dodjele znakova započinje se dostavom popunjenog, ovjerenog i potpisanog zahtjeva koji se nalazi na na web stranici ZNAKOVI HGK, dok se popis dokumenata i procedura može pronaći na web stranici eFONDOVI.

Znakovi „Hrvatska kvaliteta“ i „Izvorno hrvatsko“ danas se nalaze na preko 200 proizvoda i usluga, a registrirani su u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo kao zajednički jamstveni žigovi na hrvatskom i engleskom jeziku. Od 10. rujna 2018. znakovi se mogu dobiti putem bespovratnih sredstava iz fondova EU.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik