„Atma Mundi Ensemble“ u četvrtak u Gradskom kulturnom središtu

Autor: na 11. rujna 2019.

U četvrtak će, 12. rujna u 20 sati u Gradskom kulturnom središtu koncert održati „Atma Mundi Ensemble“.

Riječ je o jazz/world music ansamblu zamišljenom kao suradnja hrvatskih i talijanskih glazbenika koji originalnim skladbama putuju kroz svjetsku glazbenu baštinu. Pred metkovskom publikom nastupat će u sastavu Zoran Majstorović (gitara, oud, ukulele, saz, kompozicije), Simone Serafini (kontrabas), Borko Rupena (bubnjevi, udaraljke) i Mirko Cisilino (truba). Kao gosti nastupat će hrvatski pijanist Matija Dedić i talijanski saksofonist Francesco Bearzatti koji je proglšen najboljim europskim jazz glazbenikom 2011. Ulaz je slobodan.

Objavili su dva albuma za koja su dobili pozitivne reakcije kritike i publike. Surađivali su u mnogim domaćim i stranim glazbenim projektima, a skladba „1947“ autora Sergia Endriga koju su snimili zajedno sa Arsenom i Matijom Dedićem za kompilaciju „Sergio Endrigo – Momenti di jaz“ na albumu „The Road to Skitacha“ (2016.), bila je ujedno i posljednji snimak Arsena Dedića.

Zoran Majstorović, voditelj ansambla, za spomenuti album je dobio nagradu „Miroslav Sedak Benčić“ Hrvatskog društva skladatelja za najbolje skladateljsko ostvarenje u hrvatskoj jazz glazbi za godinu 2016.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik