• Nekategorizirano

Arheološkom muzeju i knjižnici najveća potpora Ministarstva kulture

Autor: na 27. prosinca 2016.

 

Ministarstvo kulture započelo je s objavom rezultata financiranja programa javnih potreba u kulturi za 2017. godinu. Među odobrenim projektima je i nekoliko s područja grada Metkovića.

U programu književnih manifestacija, Neretvanska riznica umjetnina i inih vrijednosti dobila je 10 tisuća kuna potpore za organiziranje XIII. Neretvanskog susreta posvećenoga Nikoli Martiću, dok je u programu vizualnih umjetnosti dobila iznos od 15 tisuća kuna za postavljanje likovnih izložbi u Galeriji Stećak Klek. U istoj kategoriji  je po 10 tisuća kuna dodijeljeno Ustanovi za kulturu i sport Metković  za ciklus izložbi dubrovačkih slikara te ogranku Matice Hrvatske u Metkoviću za izložbu slika Matka Vekića pod nazivom „Put plavog balona“.

U programu Muzejske djelatnosti je Arheološkom muzeju Narona Vid dodijeljeno 105 tisuća kuna za organiziranje nekoliko manifestacija, među kojima je i „10 godina muzeja“ u sklopu čega će bit objavljena i monografija „Forum Naronitanum“. U istoj kategoriji je Prirodoslovnom muzeju Metković odobrena potpora od 4 tisuće kuna za organiziranje ciklusa  radionica pod nazivom „Muzeji i prijeporne prošlosti“.

Gradskoj knjižnici Metković je za nabavu knjižne i neknjižne građe dodijeljeno 85 tisuća kuna.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik