Arheološki muzej Narona i Jama u Predolcu uključeni u projekt „Urban – Waste“

Autor: na 28. ožujka 2018.

 

Kroz  mobilnu aplikaciju  WasteApp, Arheološki muzej Narona i Jama u Predolcu uključeni su u provedbu projekta „URBAN-WASTE“  kojeg provodi Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA.

Kroz aplikaciju će se lokalno stanovništvo i posjetitelji Dubrovačko-neretvanske županije moći educirati o važnosti prevencije i pravilnog odlaganja otpada, za što će biti i nagrađeni.

„Aplikacija je namijenjena svim stanovnicima doline Neretve te turistima koji nas posjećuju. Prilikom dolaska u Arheološki muzej i Jamu u Predolcu, posjetitelji će dobiti kod kojeg će unijeti u svoju mobilnu aplikaciju te će time ostvariti popust pri kupnji ulaznica“, kazao je voditelj Edukativnog centra Congeria – Jama u Predolcu, Markica Vuica.

Projekt Urban Waste okuplja ključne dionike iz sektora prevencije i gospodarenja otpadom, kao i sektora turizma u svrhu razvoja strategija za prevenciju i upravljanje otpadom u gradovima s visoko razvijenim turizmom te u cilju smanjenja urbanog otpada i poboljšanja upravljanja komunalnim otpadom.

Provedba  projekta  će trajati od travnja 2018. do lipnja 2019.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik