Anamariji Kozini dodijeljeno priznanje za uspjeh na državnoj maturi

Autor: na 1. kolovoza 2018.

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja jučer su dodijeljena priznanja i nagrade učenicima koji su ostvarili izniman uspjeh na ovogodišnjoj državnoj maturi.

Među 11 najuspješnijih maturanata koji su sa stopostotnom točnošću riješili ispite iz dva obvezna predmeta bila je i učenica metkovske Gimnazije Anamarija Kozina. Ona je ujedno i jedina maturantica koja je to učinila iz dva obavezna predmeta više razine, matematike i engleskog jezika.

“Nisam se nadala ovomu priznanju, ali mi je drago da hrvatski obrazovni sustav ipak prepoznaje izvrsnost. Dugo sam se pripremala za državnu maturu, tako da me nije iznenadilo što su rezultati visoki, no nisam očekivala da ću biti među 11 najuspješnijih maturanata. Počašćena sam što sam u tom društvu i mislim da će mi gimnazijsko obrazovanje i ovaj uspjeh koristiti u budućnosti, kad se planiram baviti nekim poljima za koja smatram da su među najvažnijima za napredak svijeta”, kazala nam je Anamarija koja će svoje daljnje školovanje nastaviti na smjeru Istraživačke fizike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik