Alen Đuras – debitant na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu

Autor: na 30. ožujka 2022.

Mladi glazbenik Alen Đuras ove će se godine po prvi puta predstaviti na nadolazećem 69. Zagrebačkom festivalu s pjesmom „Na isto mi dođe“.

Singl u izdanju Rubikon Sound Factoryja potpisuje dvojac Ante Pecotić i Bojan Šalamon – Shalla, dok se na aranžmanu uz Shallu glazbeno potpisao i Alenov dugogodišnji mentor i suradnik Ante Gelo.

„Ono što jako volim u glazbi je činjenica da će isti tekst svatko doživjeti na svoj način, pa tako i ovaj. Ja sam tekst doživio vrlo osobno, a pjesma govori o dvoje ljudi u ljubavnoj vezi, koji nailaze na razne prepreke, ali bez obzira na sve ne mogu živjeti jedno bez drugoga. Mislim da su prepreke i problemi sastavni dio života koje ljubav kao nit vodilja može nadvladati“.

Alen, koji je svoj glazbeni talent brusio u emisiji HRT-a „A strana“ i na brojnim nastupima s Antom Gelom diljem Hrvatske i svijeta, ne skriva uzbuđenje pred debitantski nastup na poznatom festivalu koji se po novom održava krajem travnja.

„Ovo je prvi put da sam se prijavio na Zagrebački festival, jako sam uzbuđen i nestrpljiv oko nastupa te očekujem dobru atmosferu i zabavu. Iako imam velik broj live nastupa iza sebe, uključujući one na showu ‘The Voice’, Eurosongu, Kini i drugim događanjima i eventima, već sada osjećam blagu, ali pozitivnu tremu i uzbuđenje. Smatram da je pjesma ‘Na isto mi dođe’ jedna od pjesama koja će puni potencijal dobiti u live nastupu, a izuzetno se veselim steći novo i vrijedno iskustvo.“

Iza spota snimanog u zagrebačkom Hangar studiju stoji mladi redatelj Benjamin Strike, a Alen kaže da je sve nastalo vrlo spontano te da su ideju smislili na kavi.

„Nakon inicijalnog dogovora oko ideje za spot odlučili smo pozvati talentiranu Jasminu Bojić koja je svoj dio uz violinu odradila besprijekorno. Htjeli smo postići modernu jednostavnost, jer je na neki način i sama pjesma minimalistička, no opet snažna u svojoj poruci i mislim da smo u tome uspjeli. Ja sam inače pobornik mišljenja da je ‘manje zapravo više’ i tom idejom se vodim kada je riječ o glazbi koju stvaram“.

 


Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik