NK Neretva više ne postoji!

Autor: na 11. svibnja 2017.

 

Povjerenstvo za natjecanje 3.HNL Jug, uputilo je svim klubovima u tom stupnju natjecanja Odluku da se NK Neretva iz Metkovića više nema pravo natjecati u prvenstvu 3.HNL.

U toj odluci još stoji da će se temeljem Odluke o brisanju Neretve iz registra sportskih udruga u RH (članci 60. i 61) priznati svi rezultati do 27.kola prvenstva te da će se sve utakmice do konca natjecanja registrirati s 3:0 u korist Neretvinih suparnika. Povjerenik natjecanja naglasio je kako ugašeni klub ima pravo žalbe u roku od pet dana.

Podsjetimo, Neretva je svoju posljednju prvenstvenu utakmicu odigrala s momčadi Hajduka II na svom terenu, a koju je izgubila rezultatom 2:1. Nakon toga odgođene su utakmice s Orkanom u Dugom Ratu, Kamenom u  Metkoviću i Primorcem u Biogradu, a nakon odluke povjerenstva da Neretva više ne postoji, do kraja će se sve utakmice registrirati u korist protivnika s kojima je Neretva trebala igrati (Junak, Primorac (S),Hrvace i Croatia).

Sve zbog 244 tisuće kuna duga

Sve je počelo izjavom za javnost kandidata za gradonačelnika Metkovića (HDZ) Dalibora Milana koji je prezentirao kronologiju stečajnog postupka za taj klub čiji je račun bio u blokadi 6140 dana na ime dugovanja od 244 tisuće kuna. Konačno ročište održano je 22.ožujka ove godine, a potom je omotnica s Rješenjem o stečaju upućena u Metković na krivu adresu, kako su tvrdili čelnici Neretve, te je neotvorena vraćena u Dubrovnik, Trgovačkom sudu.

Nakon Milanove informacije sportska javnost bila je zgrožena, mnogi su se pitali je li moguće da se zbog tako malog duga mora gasiti jedan klub koji je za dvije godine trebao obilježiti 100 godina postojanja. Čelnici kluba su i tada (i danas) jasno kazali da su „krivci“ lokalna politika, sudstvo i Financijska agencija koja na traženje kluba o točnom iznosu duga nije odgovorila. Naime,u Neretvi su tvrdili da je Miljenku Ševelju i Anti Jelaviću dug plaćen prije 10 godina, ali da se i dalje vodio na kontu ukupnog duga Neretve.

Zanimljivo je da je klub svih proteklih godina poslovao s računom NK Neretva Škola nogometa Metković i da su s toga računa uplaćivana značajna sredstva na račun HNS-a, bez ikakvih problema.

Slijednik NK Neretve ide u 2. Županijsku ligu 

Nakon najnovijih odluka nogometnih foruma o gašenju sportske ikone Metkovića pa i cijele Hrvatske i jednog od najstarijih nogometnih klubova u zemlji, čelnici kluba nastavili su pravnu bitku za vraćanje kluba u Registra udruga i za nastavak natjecanja. Hoće li se dogoditi čudo i hoće li netko uslišati zamolbe , teško je prognozirati. Slične sudbine pogodile su brojne klubove u Hrvatskoj, ali vrlo malo onih s tako malenim novčanim dubiozama.

Najteže je prihvatiti činjenicu da su natjecanja zabranjena svim uzrastima , pa i najmlađima. Stoga se postavlja pitanje gdje će vježbati i gdje će se natjecati 200 polaznika Nogometne škole, posebice zbog činjenice da bi slijednik Neretve sljedeće jeseni trebao nastupati u II Županijskoj ligi u kojoj se trenutačno natječu samo četiri kluba u skupini Neretva-Pelješac.

Napisao: Pero Jakić

Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *



Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik