87% metkovskih gimnazijalaca upisalo fakultet koji im je bio prvi izbor

Autor: na 2. kolovoza 2019.

Desetu državnu maturu položilo je 96 od ukupno 97 maturanata Gimnazije Metković. Višu razinu engleskog jezika pisalo je 74 učenika pri čemu je prolaznost 100%, a 20 učenika je dobilo ocjenu odličan.

Stopostotna prolaznost zabilježena je i na višoj razini iz hrvatskog jezika koju je polagalo 84 učenika, a njih 11 je dobilo peticu. Ispit više razine iz matematike polagala su 53 maturanta pri čemu je prolaznost 98%, a pet učenika je dobilo ocjenu odličan.

Stopostotna prolaznost metkovskih gimnazijalaca je i u ispitima niže razine iz hrvatskog, matematike i engleskog jezika.

Ravnatelj metkovske gimnazije Jozo Jurković ističe kako je 87% maturanata upisalo fakultet koji im je bio prvi izbor.

„Zanimljivo je spomenuti da su se na popisu fakulteta koje su metkovski gimnazijalci  upisali našli vrlo atraktivni i  traženi fakulteti kao što su matematika, fizika, medicinska biokemija, stomatologija, farmacija, geodezija, građevina, strojarstvo, a pokazan je i interes za zdravstvene studije, sestrinstvo, radiologiju , fizioterapiju i sanitarno inženjerstvo. Na nacionalnoj razini rezultati državne mature su lošiji, no to se ne bi moglo reći za naše gimnazijalce. Postotak riješenosti sva tri obvezna predmeta iznad je prosjeka na nacionalnoj razini. Čestitam svim maturantima i njihovim profesorima koji su ih vodili kroz ove četiri godine“, ističe Jurković.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik