Zagreb izveslao rekord staze, a suci presudili

Autor: na 10. kolovoza 2020.

Svako natjecanje u pravilu ima i svog pobjednika, prvaka, šampiona… jer kako kaže pjesma „na tronu može biti samo jedan“.

Da može biti i drugačije pokazao je ovogodišnji 23. Maraton lađa, gdje je nakon korektne utrke bez ijednog izgreda, iznimno zanimljive i rekordno brze  utrke u kojoj je UL Zagreb izveslala novi rekord Maratona (2:04:32), sudačka organizacija uzela stvar u svoje ruke i dala do znanja da je „njihova zadnja“ i da na tronu može biti onoliko ekipa koliko oni odluče.

Uz povoljan vjetar, izvrsnu pripremljenost nekolicine ekipa, te iskazani žar za pobjedom bio je ovo najbrži Maraton lađa do sada.

Ono što je mogla vidjeti svekolika javnost, kako uživo, tako i putem malih ekrana Udruga lađara Zagreb prva je stigla na cilj izveslavši novi rekord staze  2:04:32.

Drugi u cilj sa pedesetak metara zaostatka iza Zagreba uveslali su lađari Stabline, koji su do pred sami kraj bili na čelu utrke predvodeći skupinu najpripremljenijih ekipa koje su stremile ka postolju.

Odlučujući trenutak dogodio se kod mosta na Čeveljuši gdje su lađari Zagreba odlukom suca dobili prednost prolaza koju su održali i do cilja povećali u odnosu na konkurenciju.

Žestoka borba vodila se za treće mjesto između dvije metkovske posade Svetog Ilije i Crnog puta, iz koje su lađari Svetog Ilije izišli kao pobjednici osvojivši svoje prvo odličje i mali brončani štit kneza Domagoja.

Posebno priznanje za fair play osvojila je UL Argonauti Bjelovar koja je na startu Maratona imala nezgodu sa potapanjem lađe, ali usprkos tome na kraju su doveslali u cilj kao 19-ti.

Na samom startu potopila se i mlada posada Crnog puta, koja je također uspjela doveslati do cilja u Pločama.

Odličja pobjednicima na cilju u Pločama uručio je predsjednik RH Zoran Milanović.

Ovogodišnje 23. izdanje Maratona lađa pamtit će se po mnogo čemu.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Pročitajte više

Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik