Obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala

Autor: na 3. listopada 2017.

 

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u Opuzenu je održana radionica za potencijalne korisnike mjere 5 ” Obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama  i katastrofalnim događajima  te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti „”.

CIlj radionice bio je približiti korisnicima postupak i način prijave na natječaj ,za koji se zahtjevi podnose od 2. listopada do 1. prosinca.

Na natječaj se mogu prijaviti sve fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika čiji je proizvodni potencijal uništen više od 30 % u nepovoljnim klimatskim prilikama, katastrofalnim događajima te elementarnim nepogodama koje su se dogodile od 1. siječnja 2014. godine.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom natječaju iznosi 150 milijuna kuna, a Bojan Ivanetić iz Ministarstva poljoprivrede ističe kako potpora podrazumijeva dodjelu namjenskih bespovratnih novčanih sredstava za financiranje prihvatljivih troškova projekta koji su predmet natječaja.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *



Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik