Započeo Umjetnički likovni susret 2021. Metković

Autor: na 9. kolovoza 2021.

U organizaciji Ustanove za kulturu i sport Metković te uz potporu Grada Metkovića, u Gradskome parku jutros je započeo Umjetnički likovni susret 2021. Metković, a koji traje do srijede.

Na likovnom susretu sudjeluju dobro poznati umjetnici: akademski slikar Ivan Listeš, akademski slikar Stjepan Ivanišević, akademski slikar/grafičar Jure Kokeza, akademski slikar Hrvoje Marko Peruzović, akademska slikarica Anamarija Obradović, dipl. oecc. Edo Unković, diplomirani konzervator, redovni profesor na UMAS-u Ivo Donelli te profesorica likovne kulture Dubravka Šešelj.

Osim što je Umjetnički likovni susret 2021. veliki kulturni događaj u sklopu kojega je grad ugostio renomirane umjetnike, isti je i humanitarnoga karaktera.

Naime, svaki od umjetnika napravit će, naslikati i donirati po dvije slike, odnosno skulpture, a prihod od prodaje namijenjen je za kupnju automobila Udruzi Otac Ante Gabrić koja skrbi o starijim i nemoćnim osobama s područja Grada Metkovića. Novi automobil pomoći će u lakšoj terenskoj mobilnosti gerontodomaćica Udruge te za prijevoz korisnika na organizirane dnevne aktivnosti koje se svakim danom održavaju u prostorijama Udruge.

 


Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik