Voda na izvorištu Prud još uvijek zamućena

Autor: na 9. studenoga 2021.

Voda na izvorištu Prud, za koju je ove subote pregledom i uzorkovanjem utvrđeno kako je zamućena, još uvijek se nije izbistrila.

Vodu s ovog izvorišta koristi Regionalni vodovod Neretva-Pelješac-Korčula-Lastovo-Mljet, a do zamućenja je došlo zbog obilnih kiša te većeg vodostaja Neretve i njenih pritoka.

Za vikend, zamućenje je utvrđeno u vodoopskrbnim sustavima naselja Prud i Vid, a sada je upozorenje izdano i za područje Kule Norinske, Opuzena i Slivna.

Voda još uvijek nije zamućena na Korčuli i u Janjini, ali se pretpostavlja kako će i tamo doći do zamućenja u srijedu ili četvrtak.

Isporučena voda iz ovog izvorišta redovito se klorira i u potpunosti je mikrobiološki ispravna. No iako ona nije štetna za zdravlje, ipak se preporučuje da se voda za piće prije uporabe pusti da se istaloži te se nakon toga bistri dio prokuha. Voda se može koristiti za kuhanje, kao i za tuširanje, pranje zubi te ostale sanitarne potrebe.

Dodajmo tome kako u uzorcima vode iz izvorišta Doljani nisu uočene povećane vrijednosti mutnoće. Riječ je o izvoru iz kojeg se opskrbljuju svi dijelovi vodoopskrbnog sustava grada Metkovića, osim Pruda i Vida.


Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik