RK Metković Mehanika poručuje: “Rukomet se vratio kući”

Autor: na 13. svibnja 2022.

S obzirom na to kako se bliže kvalifikacije za ulazak u rukometnu Premijer ligu, iz RK Metković-Mehanike osvrnuli su se na svoj projekt “Rukomet se vraća kući”. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

 

„Proteklih godinu dana postalo je evidentno kako se u metkovskom rukometu nešto događa. Predviđanja su bila razna, ali plan uprave, stručnog stožera i igrača bio je jasan. Godinu dana nakon, svi planovi su postali stvarnost. Prvi tim je na pragu vraćanja u elitu hrvatskog rukometa, mnogi bi rekli kako je na pragu mjesta kojem i pripada. Sreća nije imala nikakve veze s takvim rezultatima, čak i par nesretnih okolnosti pokušalo je uzdrmati redove. Međutim, rad, ustrajnost i želja bili su veći. Gledajući unatrag posljednjih nekoliko godina, ovo je najuspješnija sezona metkovskog rukometa.

Osim rezultata prvog tima, tu je i ono po čemu je Metković uvijek bio prvi, a to je naravno ‘proizvodnja’ rukometnih talenata. Omladinski pogon rukometne škole bio je na brojnim državnim i međunarodnim turnirima, zabilježio izvrsne rezultate, ali još važnije, prikupili su iskustva i znanja koja će ponijeti zauvijek sa sobom kao mlade nade nove rukometne povijesti. Završnica državnog prvenstva za mladiće U17 i mladiće U13, samo je nagrada i dokaz kako se predani rad i ljubav prema sportu uvijek isplate. Rezultati tada postanu nebitni jer uče vrijednosti koje će ih dovesti do cilja.

Pri učenju zasigurno im pomažu prvotimci koji su nadomak ulaska u Premijer ligu. Važno je istaknuti kako je naziv projekta RUKOMET SE VRAĆA KUĆI bio simboličan pokretač svega onoga što se vratilo u Gradsku sportsku dvoranu i na ulice grada. Užurbani dječji koraci prema dvoranama, subotnja okupljališta na domaćim utakmicama, rasprave po metkovskim ulicama. Sve je to bio šušur koji se trebao i morao vratiti. Sad kad je tu, igračima prepuštamo da igraju, a svima nama da uživamo jer RUKOMET SE VRATIO KUĆI.

Vratio se kao zahvala svima koji su ga nekada davno u prošlom stoljeću ovdje gradili, svima koji su po Europi i svijetu časno nosili ime grada i kluba iz kojeg dolaze. Svima koji su naš ponos i sada, kako u igračkom tako i u trenerskom i u izborničkom smislu. Svim ljudima koji su živjeli rukomet, živjeli borbeni i surovi sport kroz čistu ljubav. Svima koji djecu i danas spremaju za turnire i dovode ih na treninge. Zahvala i vama koji pratite iz inozemstva svoj klub u ponovnom uzletu jer Metković je bio i bit će grad RUKOMETA. Koliko god teško bilo i koliko će god teško biti. Zato, dođite i pišite novu povijest s nama“.

 

Označena kao

Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik