Ravnateljica UKS Metković predala donaciju Udruzi Otac Ante Gabrić

Autor: na 17. siječnja 2022.

Ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković, Zrinka Mijoč, jutros je Udruzi „Otac Ante Gabrić“ predala donaciju u iznosu od 44.700,00 kn.

Riječ je o sredstvima koja su prikupljena od prodaje slika nastalih tijekom Umjetničkoga likovnog susreta Metković 2021. koji je, u organizaciji Ustanove za kulturu i sport Metković, a uz potporu Grada Metkovića, održan od 9. do 11. kolovoza.

Na likovnom susretu sudjelovali su poznati umjetnici: akademski slikar Ivan Listeš, akademski slikar Stjepan Ivanišević, akademski slikar / grafičar Jure Kokeza, akademski slikar Hrvoje Marko Peruzović, akademska slikarica Anamarija Obradović, dipl. oecc. Edo Unković, diplomirani konzervator, redovni profesor na UMAS-u Ivo Donelli i profesorica likovne kulture Dubravka Šešelj.

Svatko od njih je naslikao i donirao po dvije slike, a prihod od prodaje namijenjen je za kupnju automobila Udruzi ‘Otac Ante Gabrić’. Naime, Udruga Otac Ante Gabrić kroz različite aktivnosti i projekte od 2008. godine skrbi o starijim i nemoćnim osobama s područja grada Metkovića. Među aktivnostima Udruge je i pružanje socijalnih usluga „Pomoć u kući“ starijim korisnicima, pri čemu im gerontodomaćice Udruge pomažu u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Osim što će novi automobil pomoći u lakšoj terenskoj mobilnosti gerontodomaćica Udruge, služit će i za prijevoz starijih korisnika na organizirane dnevne aktivnosti koje se svakim danom održavaju u prostorijama Udruge.

„Otkako je Udruga ‘Otac Ante Gabrić’ ostala bez automobila, otežana je mobilnost gerontodomaćica, djelatnika i korisnika Udruge. S obzirom da se nalazimo u vremenu pandemije koronavirusa, kada o starijim i nemoćnim osobama moramo posebno brinuti, mi iz Ustanove za kulturu i sport Metković odlučili smo organizirati Umjetnički likovni susret te tako osigurati sredstva kojima bi pomogli u kupnji automobila za Udrugu.  Ovim putem se želim zahvaliti Gradu Metkoviću, Dubrovačko-neretvanskoj županiji i svima onima koji su se odazvali našoj akciji te kupnjom slika pomogli radu Udruge, a time i većoj kvaliteti života njihovih korisnika. Za prodaju je ostalo još sedam dostupnih slika, a u slučaju njihove kupnje, sredstva će također biti usmjerena prema Udruzi ‘Otac Ante Gabrić’, istaknula je ravnateljica UKS Metković, Zrinka Mijoč.


Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik