Predstavljena poštanska marka sa slikom Metkovića

Autor: na 17. siječnja 2022.

Ovog vikenda u organizaciji Udruge Metković 600, održano je predstavljanje poštanske marke, žiga i omotnice prvoga dana s fotografijom Metkovića do čega je došlo povodom 600. obljetnice prvog spomena Grada Metkovića.

„Drago mi je da je naša Udruga uspjela do kraja dovest ovaj jedan mali, ali značajan projekt, a to je tiskanje marke, jer morate znati kako je ovo prvi put da se Metković našao na poštanskoj marki“, rekao je Predsjednik Udruge, Ivica Puljan. Dodao je kako je prethodno to tek bio slučaj s antičkom Naronom što se pak vezuje uz sam Vid.

Među uključenima u projekt bio je i metkovski filatelist, Mario Gabrić, koji istaknuo veliku vrijednost ovog događaja. „Nije lako doći do marke jer pošta ima svoja posebna pravila. Ako govorimo o gradovima, oni moraju po nečemu biti posebni. Turistički, arheološki, arhitektonski… Metković možda nema tu težinu, ali se zato obilježavaju ovakve obljetnice i meni je posebno drago što su mnogi pomogli da ova marka ugleda svjetlo dana“, rekao je.

Marka i omotnica prvoga dana moći će se kupiti u slobodnoj prodaji od 17. siječnja u svim hrvatskim poštanskim uredima, dok će se žig prvoga dana moći dobiti u Glavnoj pošti u Zagrebu u Branimirovoj ulici.

Dodajmo kako je marku, omotnicu i žig dizajnirao Duje Šegvić, a autor fotografije je Marin Veraja.

 

 


Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik