Okusi Neretve, američki način
4. svibnja 2023.
Okusi Neretve, američki način!
U Hotelu Narenta u Metkoviću, održao se zanimljiv gastro događaj na kojem su se pripremala tradicionalna neretvanska jela, oplemenjena fuzijskom kuhinjom iz Amerike. Meni je sadržavao sedam slijedova, a popraćen je vinima iz vinogorja Komarna.
Kako se došlo na ovu ideju, rekao nam je jedan od organizatora događaja, Mihovil Štimac.
…
Gastro večer u Narenti ne bi bila potpuna bez nagrađivanih domaćih vina iz vinogorja Komarna koja su dostupna i u SAD-u. Za njihov plasman na američko tržište zadužna je Mirena Bagur iz tvrtke Croatian Premium Wine Imports, Inc., koja je i inicirala organizaciju ovog gastro događaja. Što kaže o vinima iz Komarne i gdje još vidi prostor za napredak.
…
Dok su uzvanici uživali, Chef Johnny Sheehan marljivo je pripremao neretvanska jela u koja je unio dašak Amerike. Nakon što je svih sedam slijedova posluženo, prokomentirao je kako mu je bilo pripremati namirnice poput žaba te što misli o neretvanskoj kuhinji.