Održan sastanak o Centru za pružanje usluga osobama s teškoćama u razvoju

Autor: na 22. prosinca 2021.

U Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, ovog tjedna je održan sastanak na temu Centra za pružanje usluga u zajednici u Dubrovniku.

Bilo je riječi o aktivnostima Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika s ciljem uspostave Centra za pružanje usluga osobama s teškoćama u razvoju i osobama s intelektualnim teškoćama iznad 21 godine života.

Formiranje Centra za pružanje usluga u zajednici istaknuto je kao prioritetno ulaganje u nadolazećem razdoblju. Naime, projekt će biti sastavni dio Socijalnog plana Dubrovačko-neretvanske županije koji je usklađen s Nacionalnim planom za razvitak socijalnih usluga te će biti dio jedne od postojećih ustanova slične namjene koje djeluju na području grada i županije, u sklopu nacionalne mreže ustanova. Budući Centar bit će se u Orašcu, a sredstva za njegovu izgradnju i opremanje osigurat će se putem EU fondova.

Nakon izrade projektne dokumentacije pristupit će se realizaciji projekta kojim će se osobama s teškoćama, kroz različite programe, pružiti viši standard u socijalnoj skrbi kroz usluge poludnevnog boravka, psihosocijalne podrške i integracije u društvo.

Označena kao

Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik