Korištenje teniskih terena od sada samo uz preuzimanje ključeva

Autor: na 25. veljače 2022.

Zbog učestale devastacije i vandalizma nad sportskom imovinom Grada Metkovića, a kojom upravlja Ustanova za kulturu i sport Metković, dana 17. veljače donesena je Odluka o stavljanju pod nadzor teniskih terena, odnosno zaključavanju istih.

Ustanova za kulturu i sport Metković kaže kako je Odluku donijela zbog velikoga broja neodgovornih korisnika koji kontinuirano odlažu otpad na neprimjeren način i na neprimjerena mjesta, uništavaju mreže i klupe za sjedenje, ulaze na teniske terene s motorima i biciklima, ne čiste izmet njihovih kućnih ljubimaca na odgovarajući i propisan način itd. “Zbog takve dugogodišnje eksploatacije teniskih terena, koji se svim sugrađanima ustupljuju potpuno besplatno, nužna je njihova obnova, ali i kontrolirano korištenje”, rekli su iz Ustanove.

Dodali su kako na području Grada Metkovića djeluje jedna teniska škola – Teniski klub Metković, udruga registrirana u svim tijelima RH te Udruga članica Športske zajednice Grada Metkovića, kojoj su kao takvoj dodijeljeni termini za sve aktivnosti na teniskim terenima.

Svi ostali zainteresirani sugrađani i dalje će moći koristiti teniske terene, ali, kako je istaknuto, uz kontrolu korištenja. Naime, zaključavanje teniskih terena, ne znači i zabranu korištenja istih. Baš kao i dosada, korištenje teniskih terena za sve zainteresirane bit će besplatno, ali uz preuzimanje ključeva u Gradskoj sportskoj dvorani, koji se nakon korištenja terena vraćaju. Informacije o tome gdje i kako se mogu preuzeti ključevi, oglašene su i na tablama postavljenima na vratima teniskih terena.

“Želimo naglasiti i kako je na dijelu sportskih objekata kojima upravlja Ustanova za kulturu i sport Metković postavljen videonadzor, a u tijeku je postavljanje istoga i na teniske terene. U skladu s tim, ubuduće ćemo, u slučaju eventualne devastacije naše imovine, a u suradnji s policijom, napraviti sve da se počinitelji otkriju te kazne.

Ipak, želimo još jednom apelirati na sve građane da zajedničkim snagama skrbimo o javnoj imovini, koja nam je svima ustupljena na korištenje. Na taj način zajednički i doprinosimo poboljšanju kvalitete treniranja sportaša starijih i mlađih uzrasta metkovskih klubova, što će, sigurni smo, rezultirati brojnim sportskim odličjima”, zaključili su iz Ustanove za kulturu i sport Metković.


Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik