Grad Metković – dodijeljene stipendije i nagrade najboljim učenicima

Autor: na 30. prosinca 2021.

U Galeriji gradskog kulturnog središta Metković, danas su uručene prigodne nagrade i zahvalnice učenicima osnovnih i srednjih škola u Metkoviću, koji su ostvarili posebna postignuća.

Nagrađeno ih je ukupno dvadeset, a gradonačelnik Dalibor Milan istaknuo je kako su učenici prošle godine dobili tablete dok im je ove godine uručena novčana nagrada od 1000,00 kuna.

Nakon dodjele nagrada, održana je još jedna svečanost. Naime, danas su i potpisani ugovori sa dobitnicima stipendija Grada Metkovića za akademsku godinu 2021./2022. Po deset stipendija dodijeljeno je u kategorijama ‘Uspješni i daroviti studenti’, ‘Studenti slabijega socio-ekonomskog statusa’ te ‘Studenti deficitarnih zanimanja’, a pet stipendija dodijeljeno je u kategoriji ‘Studenti s invaliditetom’.

Ukupno je dodijeljeno 35 stipendija za koje je izdvojeno 400.000 kuna, a gradonačelnik je posebno istaknuo činjenicu kako je Grad Metković i dalje vodeći po visini stipendije. “Visina naše stipendije je 1200,00 kuna, dakle na razini državne stipendije. S tim da Grad Metković dodjeljuje za 10 mjeseci, a država za devet mjeseci”, rekao je gradonačelnik.

Na kraju je još istaknuo kako je uz ovo Grad izdvojio i 100.000 kuna za prijevoz studenata.

 

 

Označena kao

Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik