‘Zagrebački solisti’ u Metkoviću

Galerija GKS-a [Metković]

Informacije o događaju
Datum: 4. srpnja 2022.
Vrijeme: 21:00
Lokacija: Galerija GKS-a
Adresa: Metković
Detaljne informacije

U sklopu programa Metkovskoga ljeta u Galeriji Gradskoga kulturnoga središta Metković u ponedjeljak, 4. srpnja s početkom u 21 sat koncert će održati hrvatski komorni ansambl Zagrebački solisti.

Ansambl Zagrebačkih solista osnovan je 1953. godine u okviru Radio Zagreba, pod umjetničkim vodstvom glasovitoga violončelista Antonija Janigra. Tijekom više od šest desetljeća – pod umjetničkom palicom jednako znamenitih koncertmajstora, poput Dragutina Hrdjoka, Tonka Ninića, Anđelka Krpana i Borivoja Martinića-Jerčića – Zagrebački solisti odražavaju kvalitetu muziciranja na zavidnoj razini, a koju redovito prezentiraju i na prestižnim svjetskim koncertnim pozornicama.

Od 2012. godine Ansambl nastupa uz glasovitoga violinista Sretena Krstića kao svojega koncertmajstora, a ujedno i koncertmajstora Münchenske filharmonije.

Dosada su Zagrebački solisti održali gotovo 4000 koncerata na svim kontinentima, u najvećim svjetskim centrima i najslavnijim koncertnim dvoranama.

Organizator koncerta je Ustanova za kulturu i sport Metković, a održava se uz potporu Ministarstva kulture i medija te Grada Metkovića. Ulaz je slobodan.

 

Zagrebački solisti u Metkoviću

 

 

Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik